Texels Kookboek - Courgettespies met bieslook aioli

Ingrediënten
Voor de spiezen: 1 courgette 5 el olijfolie 4 tl Provençaalse kruiden zout
Voor de aioli
250 ml mayonaise 6 teentjes knoflook 2 el fijngeknipte bieslook

Hulpmiddelen
bekken spiezen koekepan kwastje

Voorbereiding

Snijd de courgette in de lengterichting in dikke plakken van een halve centimeter. Bestrijk ze aan beide kanten met olijfolie en rijg ze aan een spies. Bestrooi ze daarna met de Provençaalse kruiden.

Meng de ingrediënten voor de aioli.

Bereiding

Rooster de courgetteplakken aan iedere kant circa drie minuten en bestrooi ze met zout.

Verdeel de spiezen over borden en schep er de aioli naast

Serveertip

Een gepofte aardappel is hierbij erg lekker.

Als variatie kan je de courgette ook vervangen door aubergine.

Soort gerecht: bijgerecht Aantal personen: 4 Bereidingstijd: ca 20 minuten
Wijntip: Rosé uit de Pays d'Oc of de Provence

Eet smakelijk !!